Közélet

2016.05.24. 16:56

Rendbe tették a Rinya-patak partját és a medrét is

Nyoma sincs már annak a gazos, cserjés, bokrokkal sűrűn benőtt tájnak, ami a Rinya-patakot jellemezte éveken át, jóformán sétaúttá változtatták mindkét oldalát a Dél-Dunántúli Vízügyi Igazgatóság dolgozói.

K. I.

A pataknak nemcsak a két partját tisztították meg, hanem a medréből is kiszedték az évtizedek során felgyűlt hulladékot. A Pécsi Vízügyi Igazgatóság már 2006 óta, szinte folyamatosan foglalkoztat közmunkásokat Somogyban. A nagyatádi felügyelőséghez tartozó 13 község 136 lakója végez jelenleg cserjézési, parlagfű irtási, kaszálási feladatokat a vízügy megbízásából, s a vízügyi műtárgyak tisztítása, karbantartása is feladatuk.



Babócsán 2006 óta van ilyen jellegű közmunka, jelenleg is harmincan dolgoznak az igazgatóságnak, míg a társközségben, Péterhidán  nyolcan állnak jelenleg vízügyi alkalmazásban. Sárosdi Georgina, a Közfoglalkoztatási Csoport vezetője elmondta: március 1-től kezdődően igazgatósági szinten mintegy 950 embert foglakoztatnak. Sokukat az ár- és belvízvédekezésbe is bevonnak.
Zadravecz Imre, a nagyatádi felügyelőség vezetője elmondta: elégedett a közmunkásokkal, pontosan végzik a rájuk bízott feladatokat, még a  madarak költési időszakára is tekintettel vannak a Duna-Dráva Nemzeti Park területén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!