Közélet

2016.06.07. 13:22

Ablak a jövőre: fekete, gomolygó füst a gumihegyek felett

A kaposváriak félelmeinek vizuális kivetüléseit gyűjtötte egybe az Együtt a tervezett gumifeldolgozó kapcsán, és a képeket minitárlat keretében mutatták be a Fő utcán.

K. G.

Az internetes közösségi oldalakról szedték le a montázsokat, amelyek többségén fekete füst gomolyog gumihegyek felett. A képeket ablakkeretbe állították, és a kiállítás címével is azt akarták jelezni, hogy mindez ablak a jövőre.



Hatvan napja nem kaptak választ a kérdéseikre, hangsúlyozta Pintér Lóránd, a párt kaposvári választókerületének elnöke. Szerinte nem világos, miért van szükség a vitatott feldolgozóra, hiszen Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter elmondta, hogy évi 35-40 ezer tonna autógumi hulladék keletkezik hazánkban, az ország feldolgozó kapacitása pedig 70 ezer tonna, és erre jön még rá a kaposvári 30 ezer. Az ígért 50 munkahelyből 15-re a cég hoz magával embereket, tehát csak 35 kaposvári tud majd elhelyezkedni. Egyre kevésbé világos, mi a döntéshozók valódi szándéka, de az biztos, hogy egyre nő a lakossági ellenállás, tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!