Közélet

2016.06.30. 15:03

Hamis környezetvédelmi tanúsítványok? A Homatech cáfol

Pintér Loránd szerint a kaposváriak nem kérnek a tervezett gumifeldolgozóból, és egységbe kovácsolta őket a tiltakozás.

K. G.

Érvénytelen, lejárt határidejű, vagyis hamis környezetvédelmi tanúsítványok szerepeltek a kaposvári gumifeldolgozó beruházó cégének honlapján, ám ezeket a kitört botrány után azonnal lecserélték – hangzott el az Együtt sajtótájékoztatóján, amelyet a párt elnöke, Szigetvári Viktor és a kaposvári választókerület elnöke, Pintér Loránd tartott a somogyi megyeszékhelyen. A történtek után felmerül annak a gyanúja, hogy a kormány nem járt el megfelelő gondossággal, amikor a nemzetgazdaság számára kiemelt fontosságúnak minősítette a beruházást, amely valójában homályos üzleti célokat szolgál, tette hozzá a két politikus.



Félidejéhez ért az aláírásgyűjtési kampány, amelyet egy népszavazásért tartanak, s eddig már több mint tízezren írták alá az íveket. Ez azt bizonyítja, hogy a kaposváriak nem kérnek a gumifeldolgozóból, és egységbe kovácsolta őket a tiltakozás, folytatta Pintér Loránd. Egy érvényes népszavazáson azonban 50 százalékos részvétel kell majd a sikerhez, ezért a kemény kampány továbbra is folytatódik.

Az egész Európára érvényes ISCC EU tanúsítvány természetesen hiteles és érvényes – közölte az elhangzottakra reagálva a Homatech Recycling Zrt. Továbbra is kitartanak a Kaposvárra tervezett, a gumihulladékok ellenőrzött és biztonságos hasznosítását segítő világszínvonalú környezetvédelmi technológia megvalósítása mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!