Közélet

2016.06.12. 15:15

Kilencvennel száguld a Rupert mentőhajó a Balatonon

Nyolcvan-kilencvennel is képes haladni, három-öt perc alatt eléri a déli partot – napi huszonnégy órás szolgálatban állt vasárnap a Rupert sürgősségi mentőhajó a Balatonon.

F. I.

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata (VMSZ) héttagú flottájának része, a Rupert a tihanyi kikötőben állomásozik és a gyorshajót az Országos Mentőszolgálat is bármikor riaszthatja. Minderről vasárnap Balatonlellén tartottak tájékoztatót.



A roham-mentőkocsi felszereltségű Rupert mellett július elsejétől még egy sürgősségi mentőhajó áll szolgálatba, az ábrahámhegyi kikötőben. A VMSZ-nek az idén még nem kellett emberéletet menteni.
Lengyel Norbert, a szakszolgálat strandi mentési csoportjainak vezetője arról számolt be, hogy a nyáron a Balatonon mintegy hatvan strandon, illetve fürdőhelyen teljesítenek szolgálatot képzett vízimentőik, akiknek sikerült megduplázni a bérét, napi nettó nyolcezer forintért dolgoznak. A VMSZ vízimentői a múlt évben négyezer könnyű sérültet láttak el a Balatonon, huszonegy embert mentettek ki a vízből és négy személy újraélesztésében működtek közre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!