Közélet

2016.07.31. 11:36

Lángoló munkagépből menekült ki a traktoros, súlyosan megégett a férfi

Tárcsázás közben gyulladt ki egy traktor Mernyeszentmiklós külterületén szombaton délután, a lángra lobbant mezőgazdasági munkagépről a tűz pedig a tarlóra is átterjedt, a jármű vezetője súlyos égési sérüléseket szenvedett.

Sonline

A traktorost mentőhelikopter szállította kórházba. A mintegy két hektáron pusztító lángokat a somogyi megyeszékhely hivatásos tűzoltói fékezték meg – tudtuk meg a Somogy Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatásából.

Mintegy 25 kilométerrel távolabb, Orciban aratás közben gyulladt ki egy munkagép szombaton, déli órákban, s a tűz átterjedt a tarlóra is. Egy munkagép körbeszántotta a területet a tűzoltók kiérkezése előtt. A betakarítást végzők folyamatosan hordták ki a bálákat a tűzzel érintett területről, majd azokat tűzoltói felügyelet mellett megbontották és a kaposvári tűzoltók az izzó részeket eloltották. A tarló öt hektáron leégett, s mintegy száz bála semmisült meg a lángokban.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Száz bála lett oda a tűzben, fotó: Kaposvári HTP
[/caption]

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] A traktoroshoz mentőhelikopter kellett hívni, fotó: Kaposvári HTP
[/caption]

Címkék#Orci#Mernye

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!