Közélet

2016.07.12. 11:54

Sármelléki járatokkal újabb légi kapcsolat Moszkvával

Ismét közlekednek menetrend szerinti repülőgépek Sármellék és Moszkva között: az újraindulás nyomán több mint kétezer utassal emelkedik a reptér forgalma. A zalai légikötőben landoló első Boeing 737-es tele volt, 126 utast szállított.

Harsányi Miklós

Bő másfél év kihagyás után újra menetrend szerint közlekedő járatokat vehetnek igénybe az utazók. A vnukovói reptéren szállt fel a gép, s a Hévíz-Balaton Airportra érkezett: novemberig 18 hétvégén fogadnak egy-egy repülőt. Benkő Attila, a társaság ügyvezetője lapunknak elmondta: az ideérkezők jórésze egy hetet tölt el a térségben, de akadnak olyanok is, akik kettő-, vagy három hétig maradnak.



A turisták érkezésével jócskán nő a vendégéjszakák száma, s a szakember azzal számol, hogy később tovább emelkedik a forgalom. A sármelléki reptéren tavaly 22 021 utast regisztráltak, idén legalább 25 ezerrel számolnak, a növekedésben az orosz járatok is szerepet játszanak. Ezzel együtt a repteret használó magán- és sportrepülőgépek száma is emelkedett, s egyre több VIP-vendég veszi igénybe a sármelléki repteret. Így a zamárdi Balaton Sound több sztárja is ide érkezett, a neves előadókon kívül a kísérőcsapatok is velük tartottak.

Címkék#Sármellék

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!