Közélet

2016.08.24. 07:33

Indul az őszi munka a biztonságosabb télért

Körforgalom épül Lengyeltótiban, több szakaszon burkolatprizmákat telepítenek és megújulnak a jelzőtáblák. Számos gazdasági szakember, s vállalkozó állítja: megyénkben nagyságrendekkel több pénzt kellene fordítani útfelújításra, építésre.

Harsányi M.

– Némelyik út állapota szerintem annyira gyenge, hogy nem sokban különbözik egy földúttól – mondta Gerber András, a Kaposvári Videoton igazgatója, aki szerint alapos korszerűsítésre szorul az Öreglak–Marcali szakasz is. Külföldről a megyeszékhelyre érkező vendégei gyakran furcsállják a 67-es út állapotát, s ez nemcsak az üzletembereknek szúr szemet, hanem a kamionsofőröknek is. A somogyi cégnél hetente nagyjából 40-50 teherautót fogadnak, illetve indítanak, s nem mellékes, hogy a járművek mennyire tartják a szintidőt.



Építkezések, korszerűsítések kezdődnek – derült ki a Magyar Közút kérdéseinkre feltett válaszából. Így a felújítások többek között a 610-es Dunaföldvár–Nagykanizsa főút (Taszár körforgalmi csomópont-Kaposvár belterületi határ között), a 67-es Szigetvár–Balatonlelle főút (Antalszállás–Bőszénfa között), a 65-ös sz. Szekszárd–Siófok főút (Daránypuszta–Som, Ságvár–Siófok-Kiliti között külterületi szakasz, Siófokon a Vak Bottyán utcai szakasz), 681-es főút Berzence kül- és belterületi szakasz. A 7-es, a 68-as és a 76-os főutak kereszteződésében lévő balatonszentgyörgyi körforgalmi csomópont, s hozzá kapcsolódóan a 7-es főúton körforgalom és Hollád közötti külterületi szakaszat érintik.

Velkei Lilla kommunikációs osztályvezetőtől megtudtuk: összesen több mint 38,8 kilométer hosszúságban, mintegy nettó 3,2 milliárd forint hazai forrásból indul a kivitelezés.
– A munkálatok során a lokális előkészítések, pályaszerkezet-cserék után történő egy-, illetve kétrétegű aszfalterősítésen túl autóbuszöblök építése, felújítása, árkok, padkák, szegélyek és a közúti hidak szükséges javítása is megtörténik – közölte. – A közlekedésbiztonság javítására körforgalom épül Lengyeltótiban. Több szakaszon burkolatprizmákat telepítenek, megújulnak a jelzőtáblák és korlátok, a szükséges helyeken akusztikus burkolatjelek készülnek.
Az idén a feladattervi keretből az alsóbbrendű úthálózaton egyebek mellett az 6819-es út Iharos és Iharosberény közötti szakasza újult meg, továbbá a 6811-es út Somogysámson Sávoly közötti út egy része is. S a téli felkészülés jegyében a vízelvezető rendszerek tisztítása egész évben zajlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!