Közélet

2016.08.29. 16:10

Még mindig életveszélyben van a Kaposújlaknál lezuhant pilóta

Továbbra is életveszélyben van az a 72 éves férfi, aki vitorlázó gépével lezuhant szombaton délután a kaposújlaki repülőtér közelében. Azóta a légügyi hatóság, a Közlekedésbiztonsági Szervezet és a rendőrség is vizsgálja a történteket, hogyan csapódhatott a napraforgó táblába a repülőgép, amelyet egy rutinos pilóta vezetett.

Kovács Gábor

A férfi 1960 óta repült, 5000 órát töltött már a levegőben, oktatott is. A baleset csörlőzés közben történhetett. Úgy tudjuk, hogy a felhúzó kábelt gond nélkül leoldotta a pilóta, azonban a tartalék huzal beleakadhatott a gép farkába.

Vonszolta magával, és az acélsodrony beleakadt a növényzetbe, folyamatosan húzta vissza és süllyesztette a repülőgépet. Végül úgy megfeszült, hogy a vitorlázó szinte függőlegesen megállt a levegőben, és mintegy 8-10 méter magasról a földre zuhant. Az óriási esés után kiérkező mentők eszméletlen állapotban találták meg a pilótát, akit súlyos hasi, mellkasi és gerincsérüléssel szállítottak kórházba.

A baleset körülményeit a Kaposvári Rendőrkapitányság vizsgálja, és légi közlekedés gondatlan veszélyeztetése vétség elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indított eljárást.

Ezek is érdekelhetik