Közélet

2016.08.10. 12:50

Veszélyes ebek szájkosár nélkül – hol vannak a közteresek?

Túl sok harci kutya járkál gazdijával szájkosár és póráz nélkül, a parkolási díjak mérséklése Kaposváron – ez a két téma érdekelte legjobban a Sonline.hu olvasóit. Most rajtunk a sor.

Sonline

Két héttel ezelőtt indítottunk útjára rendhagyó kezdeményezésünket, melyben arra kértük olvasóinkat, tegyenek fel olyan kérdéseket, melyeik igazán érdekli őket Somogy sorsával kapcsolatban. Ezután egy hétig lehetett a témákra szavazni, melynek szerdán járt le a határideje.



A legtöbben (1411 szavazat) arra kérdésre szeretnének választ kapni, hogyan lehet az, hogy egyre többször látni harci kutyákat sétáltatás közben főleg lakótelepek közelében úgy, hogy nincs rajtuk szájkosár és póráz. Ezzel kapcsolatban felvetik, hogy miért nem lehet látni arrafelé a közterület-felügyelet munkatársait évek óta hétköznapokon és hétvégéken sem.

Ugyancsak a megyeszékhelyhez kötődő problémafelvetés (755 szavazattal), hogy miért nem parkolhatnak a Kaposvár kártya tulajdonosok ingyen a fizetős helyeken is?

A harmadik helyen egy Siófok-Töreki probléma került elő (657 szavazat). Olvasóink Törekiből szeretnének kerékpárral lejutni a Balaton-partra, de a 70-es úton tilos közlekedni. Kerékpár út, átjáró sincsen. Ezért azt kérdezik: csakis tilosban, a közlekedési szabályok áthágásával oldhatják ezt meg?

Somogy életében meghatározó kérdés a taszári repülőtér sorsa, illetve sorsára hagyása, 325 olvasónk szavazott úgy, hogy kérdezzük meg: miért nem tettek már valamit az országgyűlési képviselők azért, hogy a taszári reptér ne legyen az enyészeté?

Köszönjük a közreműködésüket, most rajtunk a sor, hogy az Önöket érdeklő legfontosabb témákat szerkesztőségünk kézbe vegye, s utánuk nézzünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!