Közélet

2016.09.03. 18:19

Híd a Balatonra: citromos és mentás kőröshegyi álmok

Kőröshegyen hat éve nem engedik feledésbe merülni lapunk hajdani „rettegett” étteremkritikusának, özvegy Zimbabwei Kálmánnénak a nevét. Négyéves étteremjárása 2010-ben ért véget, a kőröshegyiek még abban az évben süteménysütő versenyt hirdettek a nevével a falunapjukon.

Fónai Imre

Az idén a huszonötödik falunapot tartották, ami ma már Híd a Balatonra Kulturális Fesztivál, hiszen a település büszke a falu déli végét átívelő sztrádavölgyhídra. Hagyomány az is – amellett, hogy a falunapi főzőverseny győztese vándorfakanalat, a sütisütőversenyé pedig vándorhabverőt vihet haza –, hogy lapunk és a Hídépítő Zrt. munkatársai alkotják a zsűrit, mely idén a korábbiakhoz képest kevesebb édes, ellenben több sós finomságot kóstolhatott.



Kulisszatitok: még újrakóstolásra is szükség volt ezúttal ahhoz, hogy a két, az elsőségért versenyben maradt édes sütemény között dönteni tudjunk. Azzal, hogy mindegyik az „álom” kategóriájába soroltatott, egyetértettünk. Végül Bózáné Kovács Zsuzsanna Citromos álma győzött Kovács Gyöngyi mentaleveles Hűsítő álma előtt, s Bartos Lászlóné Diós rácsosa fért még a „dobogóra”. A sósak legjobbikának 2016-ban Major Béláné Kapros sajtos rúdja találtatott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!