Közélet

2016.09.11. 15:04

Ültek Orbán Viktor poénjai a kötcsei Polgári Pikniken

A társaságnak egy Michelin csillagos szakács főzött, akinek kuktái között volt Makrai Katalin és Kútvölgyi Erzsébet Kossuth-díjas színművésznő is.

Czene Attila

Orbán Viktor miniszterelnök nem a migránsveszélyről, hanem sokkal inkább arról beszélt a kötcsei Polgári Pikniken: az Európai Uniónak olyan irányba kell változnia, hogy az emberek jól érezzék magukat benne – mondta az egyik résztvevő, aki ott volt a zárt körű rendezvényen. Orbán Viktor beszéde előtt Kathy Horváth Lajos, világhírű roma zenész adta elő saját kompozícióját.



A találkozó – melyen meghívottként Somogy megyéből Mátrai Márta, a parlament háznagya, Szita Károly kaposvári polgármester, Bogdán Imre, a kaposvári Napkerék Egyesület elnöke és Csillag Gusztáv ügyvéd az elejétől részt vett, Neszményi Zsolt kormánymegbízott és Gelencsér Attila országgyűlési képviselő pedig a miniszterelnök-pártelnök beszédére ért oda – nagyon jó hangulatú volt, elsősorban azért, mert „ültek” Orbán poénjai.

A társaságnak egy Michelin csillagos szakács főzött, akinek kuktái között volt Makrai Katalin, Schmitt Pál korábbi köztársasági elnök felesége és Kútvölgyi Erzsébet Kossuth-díjas színművésznő. Igazi magyaros ételeket kínáltak: többek között halászlét, töltött káposztát, babgulyást, gulyáslevest, hortobágyi rizseshúst.
A kormányzat számára nagyon fontos az is, hogy 2024-ben Budapest rendezhesse az olimpiát. Ezt mutatja, hogy a Kötcsei Pikniken bemutatták a rendezés koncepcióját, továbbá Kovács Ágnes olimpiai bajnok úszót is meghívták a rendezvényre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!