Közélet

2016.11.23. 16:50

Körbeölelik a vörsi templomot

A Magyar-Lengyel Baráti Társaság Somogy megyei csoportja is belép azok közé, akik egymásnak kezet nyújtva körbeölelik a templomot.

K. G.

A Magyar-Lengyel Baráti Társaság Somogy megyei csoportja is segítséget nyújt a vörsi betlehemhez: belépnek majd azok közé, akik egymásnak kezet nyújtva körbeölelik a templomot, tudtuk meg Fekete Balázstól, a társaság elnökétől. Pontosan hét és fél méterrel járulnak hozzá a cél eléréséhez, egy ember kinyújtott karokkal ugyanis másfél méter fesztávolságot jelent átlagban, ezt azonnal kiszámolták.



– A helyi plébános Krakkóban, Ferenc pápa látogatásakor találkozott a lengyel kultúrával, ő kért meg bennünket, hogy menjünk el Vörsre, és adjunk műsort – tette hozzá Fekete Balázs. – Összeszokott csapatunk van: 30 fiatal vett részt a nyáron Zakopanéban egy nyelvi táborban a mi szervezésünkben, az EMMI támogatásával. Megismerkedtek a lengyel történelemmel, a közös múltunkkal, a helyi építészettel, hagyományokkal és folklórral. Ellátogattak II. János Pál pápa szülőhelyére, és az auschwitzi emlékhelyre, illetve a wieliczkai sóbányába. Egy közösség formálódott akkor, főként a kaposvári katolikus gimnázium tanulóiból. Célunk, hogy a fiatalok lengyel nyelvoktatását segítsük, ennek hatására egyre több felnőtt is jelentkezik, hogy megtanulja a lengyel nyelvet.

Címkék#Vörs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!