Közélet

2016.11.04. 13:35

Megkezdődött a határvadászképzés Somogyban is

Az iskolarendszerű képzésben tanulók a sikeres vizsgák után a Készenléti Rendőrség hivatásos állományában teljesítenek szolgálatot őrmesteri rendfokozatban.

Sonline

– A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, Piros Attila rendőr dandártábornok megyei rendőrfőkapitány a Barcsi Közúti Határátkelőhely épületében köszöntötte a határvadászképzésre felvételt nyert tanulók első csoportját – tájékoztatott az SMRFK sajtószolgálata. – A rendezvényen beszédet mondott a Készenléti Rendőrség Nyugat-magyarországi Határrendészeti Igazgatóság megbízott főosztályvezetője, Szabó Ferenc rendőr ezredes, valamint részt vett az eseményen a Szegedi Rendészeti Szakgimnázium képviseletében Vörös Tibor rendőr alezredes is. Az iskolarendszerű képzésben tanulók a sikeres vizsgák után a Készenléti Rendőrség hivatásos állományában teljesítenek majd szolgálatot őrmesteri rendfokozatban.



Az országban 11 helyszínen (Barcs, Budapesten, Debrecenben, Kiskunhalason, Körmenden, Miskolcon, Nyírbátorban, Orosházán, Pécsett, Szegeden, Szolnokon) képzik a határvadászokat, az első ütemben harmincnégyen kezdték meg tanulmányaikat Barcson.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!