Közélet

2016.11.13. 09:32

Újra halásztak a Balatonon – fotó

Újra halásztak a Balatonon a halászok! A tihanyi Gardafesztivál apropóján kaptak erre engedélyt – tudósított a Balatontipp.hu információs portál. Ahogyan megírtuk, a közelmúltban a balatonfüredi horgászkonferencián beszélt arról Bitay Márton Örs államtitkár: a három éve életbe lépett halászati tilalmat nem oldják fel, ellenben rendezvényekhez kapcsolódva látványhalászatokra engedélyt fognak adni.

Fónai Imre

Így történt a tihanyi Gardafesztiválon is, ahol az utolsó pillanatban engedélyezett röpke halászat megtekintésére több hajó is indult a tihanyi kikötőből.A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halászai a helyi történetekben jó gardafogó helyként számon tartott, a rév közelében található Tihanyi-kút helyett a móló és a rév között félúton, a Somosi szabadstrand előtt próbálkoztak a látványhalászattal – írta a Balatontipp.hu. Előbb egy halászladikból leengedték a vízbe a 250-280 méter hosszúságú hálót, majd a „hálós bárkában” álló halászok kézi erővel elkezdték behúzni.

Mintegy negyven garda – ennyit látott az információs portál tudósítója Tihanyban. A fesztivál hagyományainak megfelelően ugyanis megáldották az előzetesen „bekészített” gardát a tihanyi apátságban, majd a beirdalt halat nyárson megsütötték. Ennél persze jóval több süllő, keszeg, kárász, pisztráng és hekk jutott a halkóstolóknak – igaz, nem a Balatonból...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!