Közélet

2017.01.22. 18:13

Az idő volt a legnagyobb ellenség a középiskolai felvételin

Nagy gondot fordítottak a szaktanárok arra, hogy alapos felkészültséggel vágjanak neki a középiskolai felvételinek a nyolcadik osztályos diákok. Annál is inkább, mert a rendelkezésre álló 45 percet kevésnek tartják a különböző feladattípusokhoz. Valamennyi lapunknak nyilatkozó pedagógus megegyezett ebben.

Gy. Zs.

– Ugyanakkor, ha valaki az előző évi felvételiket végigcsinálta, akkor fel tudott készülni, hiszen hasonló feladattípusok voltak, mint az elmúlt években – mondta kérdésünkre egy kaposvári matematika szakos tanár. – Év eleje óta tartottam külön felvételi előkészítőt, melyen csakis ilyen jellegű feladatokkal foglalkoztunk.
A nehézséghez hozzátartozik az is, hogy eluralkodik a diákokon a stressz, hiszen ez az első igazai megméretésük. Sokan annyira izgulnak, hogy órán ugyan megcsinálják a feladatokat, élesben ugyanakkor nem sikerül.[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Ha valaki az előző évi felvételiket megcsinálta, akkor fel tudott készülni
[/caption]
– Véleményem szerint a magyar nyelv feladatsora az utóbbi három évben nagyjából egyforma nehézségű – mondta el egy magyar-angol szakos tanárnő, aki osztályfőnökként és szülőként egyaránt érintett volt a hétvégi felvételin. – Felkészítettem a diákokat arra, hogy a legnagyobb ellenségük az idő lesz. Nem voltak nehezek a feladatok magyar nyelvből, viszont túl sok feladattípus van, melyet 45 perc alatt nagyon nehéz teljesíteni. Külön tervet, stratégiát kellett készítenünk a feladatmegoldásra, hogy a lehető legjobban hasznosulhasson a rendelkezésre álló háromnegyed óra.
A diákok arról számoltak be tanáruknak, hogy vissza kellett volna még térni egyes feladatokra, de már nem maradt idejük.

Címkék#Kaposvár
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!