Közélet

2017.01.09. 05:29

Egymilliárd forintért kap új uszodát Csurgó

Vízcsere miatt átmenetileg nem használható a csurgói városi uszoda: január második felétől azonban a régi rend szerint ismét látogatható lesz. A nyárra pedig új uszodát kap Csurgó: egymilliárd forintból épülhet meg a sportcsarnok mögötti területen.

Szabó Balázs

A csarnokkal összeköttetésben megvalósuló Városi Uszoda hat sávos, huszonöt méteres versenymedence mellett, tanmedencével is rendelkezik majd. A wellness részlegen szaunát, egy jakuzzit, két kültéri meleg vizes medencét építenek. A komplexum vízellátása érdekében két új kút - hideg és meleg vizes - fúrása is megtörtént. Az 1270 méter mélységű meleg vizes kút folyamatos vízhozama 1200 liter percenként, s a felszínen 67 fokos vizet ad. A későbbiek során gyógyászati és működtetési szempontból is fontos szerepet tölt majd be. A város új uszodája előreláthatóan a nyárra készül el.


Harc az uszodáért

Épp egy esztendeje javában tartott a küzdelem a csurgói uszoda újranyitásáért, amelyet 2015 november 15-vel határozatlan időre bezártak a fenntartói. Akkor Csurgón szülők, gyerekek, fiatalok, sportkedvelők, valamint a Mozdulj Csurgó Úszó Sport Egyesület vezetősége és úszói mentek az utcára, így tiltakozva az uszoda bezárása ellen. Sikerrel jártak, mert 2016 februárjában ismét kinyitották az uszodát, s azóta is folyamatosan működik. Akkor az üzemszünetet arra hivatkozva rendelték el, hogy az uszoda engedélyei között hiányosságokat találtak.
Az önkormányzat az úszni akarók segítségére sietett: uszoda működtetését ezév végéig 15 millió forinttal támogatták, bár nem az önkormányzat a fenntartó.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!