Közélet

2017.01.13. 11:49

Életre szóló hivatásokra készítenek fel

Az Egészségtudományi Kar képzései nappali és levelező munkarendben. (x)

x

Alapképzési szakok

Ápolás és betegellátás BSc
Szakirányok: ápoló, dietetikus, gyógytornász, mentőtiszt, szülésznő. Az egyén, a család, a közösség és a társadalom egészségvédelméről és az egészség helyreállításáról gondoskodnak.

Csecsemő- és kisgyermeknevelő BA
A szakemberek képesek a megfelelő fejlesztési és nevelési módszerek alkalmazására az újszülött kortól a 3 (legfeljebb 5) éves korig terjedő életszakaszban, az ellátásra szoruló csecsemők és kisgyermekek gondozása és fejlesztése érdekében.

Egészségügyi gondozás és prevenció BSc
Szakirányok: népegészségügyi ellenőr, védőnő. A szakon végzettek az egészségtudomány eredményeit megismerve képesek a megelőző tevékenység széles körű végzésére, az egyes emberek, családok és közösségek gondozására.

Egészségügyi szervező BSc
Specializációk: egészségbiztosítás, egészségügyi ügyvitelszervező, egészségturizmus szervező. A szakemberek az egészségügyben és a humánbiztosításban zajló folyamatokat megismerve ellátják ezen területek informatikai, gazdasági, adatszolgáltatási tevékenységeit.

Orvosi diagnosztikai analitikus BSc
Specializációk: radiográfia, orvosdiagnosztikai laboratóriumi analitika. A cél olyan szakemberek képzése, akik képesek önálló laboratóriumi analitikai és képalkotó diagnosztikai analitikai munka végzésére, szervezésére.

Sport- és rekreációszervezés BSc
Szakirányok: rekreációszervezés és egészségfejlesztés. Az itt végzettek az egészségfejlesztés és rekreáció elméleti és módszertani alapjainak megismerésével képesek az egészséges életmód és mentálhigiénés kultúra kialakulásának elősegítésére.

Szociális munka BA
A szociális munkás szakemberek általános és speciális generikus tudást szereznek, képesek a szakma szabályainak megfelelően stabil értékrendet kialakítani.

Mesterképzési szakok

Ápolás MSc
A végzettek ismerik a hazai egészségügy működését, az ápolás közép- és felsőszintű intézményrendszerét és az egészségtudomány szerepét a társadalom életében.

Egészségügyi menedzser MSc
Az egészségügyi menedzserek képesek az egészségügyi rendszer makro- és mikroszinten való vezetési feladatainak ellátására és szakértői kompetenciákkal rendelkeznek.

Egészségügyi szociális munka MSc
A szakemberek képesek az egészségügyi és szociális problémák kezelésére a szakmai, a társadalmi és az ágazatközi együttműködés során.

Egészségügyi tanár MSc
A végzettek az egészségügyi szakterületen, felnőttképzésben szakmai tantárgyak tanítására, az iskola pedagógiai feladatainak végzésére, nevelési és oktatási feladatai ellátására képesek.

Fizioterápia MSc
A szakon végzettek képesek a fizioterápiás tevékenység tudományos igényű mérésére, értékelésére, a protokollok továbbfejlesztésére, a szakmai vezetésre, a legújabb tudományos kutatások eredményeinek átültetésére a klinikai gyakorlatba, valamint a fizioterápiás módszerek és protokollok fejlesztésére.

Klinikai laboratóriumi kutató MSc
A szak célja olyan szakemberek képzése, akik ismerik a klinikai kutatómunka általános és speciális szabályait, követelményeit és a gyakorlatban aktívan tudják művelni a klinikai kutatásokat.

Népegészségügyi MSc
Szakirányok: egészségfejlesztés, epidemiológia. A szakemberek képesek a lakosság egészségi állapotának javítására, a betegségek megelőzésére a szakmai, az össztársadalmi és az ágazatközi együttműködés során.

Sportmenedzser MSc
A sportszektor, illetve testnevelés és sport legkülönbözőbb szervezetei számára speciális ismeretekkel rendelkező szakemberek képzése a cél. A végzettek képesek meghatározni a sportvezetés céljait, feladatait, eligazodnak a sportot átható gazdasági és társadalmi folyamatok között.

Táplálkozástudományi MSc
A multidiszciplináris ismeretekkel rendelkező szakemberek egészségügyi, élelmiszer-ipari és természettudományos tudásuk birtokában képesek keretbe foglalni az ismereteket.

Felsőoktatási szakképzések
Orvosi diagnosztikai analitikus modulok: képi diagnosztikai és intervenciós, orvosdiagnosztikai laboratóriumi.

Szakirányú továbbképzések
Csak oklevéllel rendelkezőknek, levelező munkarend. Dializáló szakápoló. Diplomás nyirokterapeuta. Egészségfejlesztő–wellness terapeuta. Etnikai kisebbségi egészségfejlesztő referens. Fitnesz-, wellness- és táplálkozásterapeuta. Gyógyszerismertető. Intenzív szakápoló. Komplex rehabilitációs mentor. Műtő szakápoló. Nemzetközi biztosításszervező referens. Sürgősségi és triage szakápoló. Szociálgerontológia. Természetes élet- és gyógymódok. Wellness szakmenedzser.

Egészségtudományi Doktori Iskola
Csak egyetemi, vagy mesterképzési oklevéllel rendelkezőknek, nappali és levelező munkarendben.

Interaktív nyílt napok

Pécsi székhely 2017. január 17. 10:00 óra
Kaposvári Képzési Központ 2017. január 19. 10:00
Szombathelyi Képzési Központ 2017. január 18. 10.00 óra
Zalaegerszegi Képzési Központ 2017. január 16. 10.00 óra

Székhelyen kívüli képzés –
Zombor 2017. január 28. 15:00

Az oldal a Pécsi Tudományegyetem támogatásával készült

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!