Közélet

2017.01.02. 10:30

Kéményseprő jó szerencsét! Lószőrt húzott a városért Szita Károly

A kéményseprők a jókívánságokat a polgármesterhez intézték, de rajta keresztül a város egész lakosságának szánták.

K. G.

Kéményseprő jó szerencsét! – így köszöntek a somogyi kéményseprők Szita Károly dolgozószobájában, ahová egy húsz esztendős hagyományt követve tértek be január másodikán, hogy az egész évre biztosítsák Fortuna kegyét a város polgárainak. Évek óta szerencsét hoz ez a találkozó, és hogy ez így is maradjon, Szita Károly három lószőrt húzott ki Pápai Attila kéményseprő keféjéből. Ha valaki nem is babonás, mégis jólesik, ha kéményseprőt lát az év elején, hangzott el a találkozón.– Boldog és sikerekben gazdag új esztendőt hoznak a kéményseprőink, ez eddig még mindig bejött, és ha 2017-ben is jól tesszük a dolgunkat, nagyot léphetünk előre – mondta Szita Károly. – Ezt remélhetően nemcsak az új beruházások látványa jelzi, hanem mindenki a saját életében is megérzi majd.

Zökkenőmentes átállás

A mai jókívánságokat a polgármesterhez intézték, de rajta keresztül a város egész lakosságának szánták, erősítette meg Farkas József, a BM OKF GEK Kéményseprő Ellátási Csoportjának megyei vezetője. A kéményseprők zökkenőmentesen álltak át a katasztrófavédelemhez a megyében, tért ki az óév eseményére. Kaposváron több mint 35 ezer kémény van, a megyében 160 ezer, ezek ellátásához tartozik a kéményseprők 34 fős apparátusa, amelyet az idén bővíteni szándékoznak, tette hozzá Farkas József

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!