Közélet

2017.01.07. 09:14

Mínusz 14 és metsző szél: legyen tele a tank és feltöltve a mobil!

Mínusz 14 Celsius fok volt szombat hajnalban Fonyódon, a vonatpótló autóbuszjáratok menetrendszerűen közlekednek. Bármilyen műszaki probléma esetén rögtön útnak indítják a tartalékjárművet.

Harsányi Miklós

– Fonyódról 3.18-kor indult az első járat Kaposvárra, a megyeszékhelyről pedig 3.11-kor a Balaton partra – közölte érdeklődésünkre szombat reggel Németh József, a kaposvári Németh Travel Kft. ügyvezető igazgatója. – Hajnalban mínusz 14 Celsius fokot mértek Fonyódnál, de a hőérzet rosszabb volt, ugyanis akkor fújt a szél.A szolgáltatást alvállalkozóként végzi a társaság, valamennyi járműveket rendszeresen gondosan átvizsgálják. Ha a busz fűtése esetleg elromlana, azonnal lecserélnék, s a tartalékjárművet állítanak forgalomba. Németh József kiemelte: jól járhatóak az utak, a Magyar Közút munkatársai megfelelően gondoskodtak a közlekedők biztonságáról. A nagy hidegben persze indokolt a fokozott figyelem, két napja az egyik garázsmenetes – utasok nélküli – autóbuszukba Osztopán és Somogyvár között egy szemből érkező autó belerohant. A balesetnek nem volt sérültje.

Nagyobb létszámban állunk készenlétben a hétvégén – mondta Bodó László, a Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület parancsnoka. Hozzátette: legutóbb pénteken vonultak, egy fadőlésen kívül vezetékszakadás miatt kérték a segítségüket.
A Kötél vezetője nyomatékosan felhívta a járművezetők figyelmét, hogy megfelelő mennyiségű üzemanyag legyen az autóban, indulás előtt töltsék fel a mobiltelefont, s célszerű védőitalt is magukkal vinni az útra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!