Közélet

2017.01.26. 13:23

Tényező lett Magyarország a Bocuse d’Or után

Hatalmas az öröm, tényező lettünk a gasztronómiai világban – mondta Csapody Balázs, a Magyar Bocus’dor Akadémia alelnöke azután, hogy Széll Tamás és csapata Lyonban negyedik helyezést ért el a világ egyik legrangosabb szakácsversenyén.

Kolumbán Tünde

A hazai versenyzők emellett két különdíjat is bezsebeltek, övék lett a legjobb hústál és a legjobb plakát díját is Magyarország kapta. – Amikor először Brüsszelben voltunk az európai selejtezőn, az volt az álmunk, hogy valamikor kijussunk Lyonba és összeálljon egy magyar csapat, amely az országot képviseli. Ehhez képest a harmadik Bocuse d’Or szereplésünkön bekerültünk a világ élvonalába. Nem tudom elképzelni, hogy ennél nagyobb sikert el lehet érni – mondta Csapody Balázs, aki megkeresésünkre arról is beszélt, hogy nagy volt az érdeklődés a magyar csapat iránt és esélyesként tartották számon őket.


A szerda este megtartott díjátadó gálát a Sirha kiállítás internetes oldalán keresztül élőben is figyelemmel lehetett kísérni. A Facebookon fellelhető élő közvetítéseket több ezer hazai érdeklődő már-már focidrukkeri hangulatban kísérte figyelemmel, és a kommentelő szurkolók a dobogóra várták Széll Tamásékat. Csapody Balázs beszámolója szerint az európai döntő győzteseként a szakácsok is szerettek volna dobogóra jutni, ám a csalódottság helyett ők is azt érzik, hogy az élmezőnyben végezni óriási dolog. – A franciák nemzeti eledelét, a bressei csirkét egy magyar csapat készítette el a legjobban, és megelőztük azokat a franciákat, akik hatalmas energiát fordítottak arra, hogy a 30. jubileumi versenyen minél jobban szerepeljenek – emelte ki Csapody Balázs, aki a dobogós várakozások kapcsán úgy vélekedik: néhány év alatt, nem lehet ekkora utat bejárni. – Szisztematikus munkával tovább kell dolgozni. Ez nagyon nehéz lesz, mert látszik, hogy a tradicionálisan jól versenyző csapatok is sok helyet csúszhatnak vissza egészen apró hibákkal.

Minden téren nagyok voltak a magyarok

A várakozások szerint a magyar szurkolók is kiemelkedően teljesítettek a Bocuse d’Or versenyen. A 350 főre duzzadt drukkerek nemcsak létszámukat tekintve bizonyultak jelentősnek, de fantasztikus hangulatot is teremtettek. A magyar drukkerek hozták a csapatnak megfelelő előkelő helyet, hiszen a 900 norvég, és közel 600 japán szurkolói stáb és a temérdek amerikai után a negyedik legnépesebb táborként buzdították Széll Tamást és csapatát.

Az élelmiszer-, és vendéglátóipar világszerte ismert eseményén, a Sirha kiállításon a magyar stand iránt is hatalmas volt az érdeklődés. Ott a hazai séfkiválóságok ismertették meg a magyar borokkal és ízekkel a világ gasztroturistáit, akinek több ezer adag ételt készítettek el.

Az élelmiszer-, és vendéglátóipar világszerte ismert eseményén, a Sirha kiállításon a magyar stand iránt is hatalmas volt az érdeklődés. Ott a hazai séfkiválóságok ismertették meg a magyar borokkal és ízekkel a világ gasztroturistáit, akinek több ezer adag ételt készítettek el. Széll Tamás alkot -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!