Közélet

2017.01.15. 16:58

Több ezren korcsolyáztak a Balatonon, jégkarnevál Siófokon

Szinte egymást érték az emberek vasárnap délután Siófokon, az Ezüstpart szabadstrandjánál kijelölt balatoni korcsolyapályán első alkalommal megrendezett jégkarneválon. A szikrázó napsütésben csak itt ezren, ezerötszázan siklottak a jégen.

Krausz Andrea

– A háromévestől a hetvenévesig rengetegen jöttek el erre a jégpiknikre, nagyon jó a hangulat – mondta Hamvas Péter, Siófok alpolgármestere, aki maga is kipróbálta a jeget és erről rövid videót is megosztott a Facebookon.– A jégvitorlásokat és a fakutyát is ingyenesen kipróbálhatták  az érdeklődők, a város borát jégpoharakból kínálták, egy székesfehérvári jégszobrász pedig kifaragta a víztorony kicsinyített mását. A jég állapota változó, de vannak olyan sávok, amelyeket nem tett tönkre a hó, itt kifejezetten tükörjégen lehet siklani. Olyan sokan jöttek el a rendezvényre, hogy a parkolási helyzet a nyarat idézi – mondta Hamvas Péter.A Balatuning Egyesület tagjai a főszervező Siófoki Fürdőegylet felkérésére játékos sportversenyeket szerveztek. A spontán vetélkedőkre elsősorban családok és gyerekek jelentkeztek.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Nagy volt a nyüzsgés a parton
[/caption]

– Labda helyett fabrikettet terelgettünk a jégen, volt kötélhúzás és célbadobás. Olyan feladatokat választottunk, amelyek nem sérülésveszélyesek – magyarázta Molnár Éva a Balatuning elnöke. – Be akartuk bizonyítani, hogy hiába van hideg, minden évszakban meg lehet találni azt a testmozgást, amivel karban tarthatjuk magunkat – mondta a verseny főszervezője.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Balaton télen-nyáron!
[/caption]

– Vasárnap reggel óta nagyon jó a jég, jelenleg 19 centiméter vastag. A jég a havazás után nem lett hólyagos és repedezett, ilyen jó minőségű pályánk 5 éve volt utoljára – összegezte a helyzetet Kasza Géza mentőtiszt.  A napokban a tó belseje felé több száz méterrel megnövelik a kijelölt pályát, így hamarosan 300 x 500 méteresre nő a korcsolyapálya területe Siófokon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!