Közélet

2017.03.04. 15:21

Gurulj a jégre! Csúszós kalandok

Ebben az évben negyedik alkalommal rendezte meg – Gurulj a jégre Élménynap néven -kalandos programját mozgássérülteknek a Lárifári Alapítvány és a Sára Mosolya Alapítvány a Kaposvári Jégcsarnokban.

Barkóczy László

A mozgássérült gyerekek és felnőttek számára különösen extrém terepen, a jégpályán mehettek kerekesszékeikkel azok, akik elég bátrak voltak, hogy kipróbálják a jeget. Akadálymentesített bejáraton keresztül hajthattak a pályára, ahol családtagjainkon kívül nagyon sok önkéntes is segített abban, hogy jól érezzék magukat. A kaposvári hokicsapat tagjai csakúgy részt vettek az eseményen, mint a kaposvári szinkronkorcsolyás lányok. Együtt siklottak és játszottak a jégen fiatalok és nagyobbak, egészségesek és mozgásukban korlátozottak.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Kockában, szinkronban
[/caption]


- Minden évben itt vagyok, és nagyon élvezem, hogy székemmel hajthatok, csúszkálhatok a jégen. Nagyon sok igazán vidám ember van itt, jó köztük lenni! – mondta nagy lelkesedéssel Farkas Gergely, az egyik állandó kerekesszékes résztvevője az eseménynek.
- Szeretnénk olyan élményt nyújtani a mozgássérült gyerekeknek és felnőtteknek, illetve a családtagjaiknak, ami kicsit talán extrém, de mindenképpen maradandó. A jeges sportok a legtöbbük számára elérhetetlen, de egy ilyen rendezvény lehetőséget ad arra, hogy mégis a jégre lépjenek, guruljanak, és együtt szórakozzanak városunk jeges sportolóival. – mondta Hosszú Adrienn, a program egyik főszervezője.
Az eseményt játékos vetélkedőkkel, akadály- és szlalompályával tették izgalmasabbá. Egy plüsszívet is tovább kellett adni egymás közt, és az átadást mindig egy mosoly kellett kísérje, melynek bármilyen okból való elmaradását, a szervezők azonnal jelezték, és pótoltatták kicsikkel és nagyokkal egyaránt.

 [caption id="" align="aligncenter" width="650"] Segítség, közös kaland
[/caption]

De az odalátogatók találhattak számtalan mókás csúszkálást elősegítő eszközt is, mint a lyukas műanyag kocka, a csúszó-keret, vagy sítalppal preparált egyszerű faszék is. A szervezők szerint az ilyen és ehhez hasonló események segítik a kölcsönös elfogadást, és együttélést.
A gondtalan csúszkálós program része volt, a szinkronkorcsolyások előadása is.

Címkék#Kaposvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!