Közélet

2017.03.23. 11:33

Kulcscsomóval dobott fejbe egy gyereket a hittanórán a babócsai plébános

Rendetlenkedtek a gyerekek a babócsai iskolában hittanórán, a plébános pedig úgy akarta fegyelmezni őket, hogy egy kulcscsomót dobott közéjük. Nem azt a gyereket találta el, akinek szánta a figyelmeztetést, egy másik kisfiú sérült meg a fején a dobástól. A gyermeket a szigetvári kórházban ápolták, a nagymamája feküdt be vele.

Kovács Gábor

A gyerek szédül, hányingere van

– Az egyik gyerek eldugta a másik tolltartóját, abból indult ki a hangoskodás. A pap többször rájuk szólt, mielőtt dobott volna. A gyerek szédül, hányingere van, a szemét nem tudja kinyitni. Lehet, hogy az én kobakomnak nem ártott volna, de egy gyereknek sérülékenyebb a szervezte – mondta a család egyik barátja. – A pap kérte a szülők bocsánatát, és azt mondta, hogy nem így akarta, és hogy álmatlan éjszakái vannak az ügy miatt.Feljelentést tettek a rendőrkapitányságon

A gyermekosztályon ápolják a 9 éves kisfiút, infúziót kapott, de már jobban van.
– Nem tudják, hogy milyen súlyos a sérülése, azt a szemész később fogja majd megmondani – mondta az édesanya. – Megrepedt a szaruhártyája, és több helyen bevérzett. Az ideget megsértették, ez hányingert és aluszékonyságot váltott ki nála. Egy kislánnyal játszottak, a pap valóban nem a fiamnak szánta a dobást. Azt mondta az atya, hogy megbánta, és felajánlotta, hogy a gyógykezelés költségeit kifizeti, de nem fogadtuk el. A barcsi rendőrkapitányságon feljelentést tettem, ők kikérik majd a látlelet a kórháztól. A fiam nagyon megszeppent az eset után, azt mondta, hogy soha többé nem akar hittanra járni.

Az igazgató és a plébános sem nyilatkozott

Megkerestük a babócsai Gábor Andor Általános Iskola igazgatóját, Berta Andreát, aki nem kívánt nyilatkozni. Erre felhatalmazása nem volt, de szerinte közük sincs az esethez, mert ők csak a helyet és az időpontot biztosították a hittan oktatásához. Megkerestük a babócsai plébánost, aki nem kívánt nyilatkozni a történtekről. Mint megtudtuk: Roca Daniel babócsai plébános azonnal tájékoztatta az esetről a Kaposvári Püspökséget, addig azonban a püspökség nem tud állást foglalni az ügyben, amíg hivatalosan nem érkezik jelzés a történtekről a szülők vagy a rendőrség részéről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!