Közélet

2017.03.31. 06:50

Pályázatból épülhet új uszoda Siófokon

A csütörtöki képviselő-testületi ülésen szót kért Witzmann Mihály, a térség országgyűlési képviselője, aki elmondta, hogy a siófokiak régóta várt igénye a településen megépítendő uszoda.

Krausz Andrea

Jelenleg a Galerius fürdőben lévő tanmedencében tanítanak meg minden siófoki kisgyermeket úszni, ezért állami támogatásra igényt tartani tanuszoda és tanmedence létrehozására nem lehet. Egy másik alternatívát kellett találni, így esett a választás arra a pályázatra, melynek segítségével 30 százalékos önkormányzati  önerővel új uszoda létesülhet, és ha ezzel élni kívánnak a képviselők, akkor gyors döntést kell hozni a pályázat beadásához.

Füzi András szakértő, a pályázat előkészítője a képviselőknek elmondta, hogy a ponyvakészítő Graboplan Kft. szabadalma azért lenne megfelelő az Balaton-parti elképzeléseknek, mert gyorsan telepíthető, nem igényel bonyolult gépészetet és könnyen fenntartható. Győrben és Budapesten már alkalmazzák és 15-20 éve gond nélkül működik.

A siófoki képviselő-testület végül egyhangúan döntött a pályázaton való indulásról. Abban is egyetértés volt, hogy egy 33x21 méteres uszoda épüljön négy öltözővel és kiszolgáló térrel a széplaki városrészben. A TAO pályázat előre kalkulált összege 475 millió forint, melynek harminc százalékos önrészét vállalják.

Címkék#siófok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!