Közélet

2017.03.23. 20:13

Telt ház előtt léptek fel a somogyi tehetségek

Tehetséggálán bizonyították tudásukat a fiatalok: a Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács csütörtökön este hetedszer rendezte meg a látványos produkciót.

Harsányi Miklós

– A tehetségen kívül kell egy olyan társadalom is, amelyik ezt méltányolni tudja – idézte Szentgyörgyi Albertet köszöntőjében Szita Károly, Kaposvár polgármestere. Rámutatott: mindenkiben rejlik valamit tehetség, függetlenül attól, mit tesz.



Teltházas tehetséggálának adott otthont csütörtökön este a Szivárvány Kultúrpalota, ének, modern- és néptánc, próza valamint könnyű-, illetve komolyzenei produkciókat is hallhatott a közönség. Az ifjú versenyzők megyei előselejtezőkről jutottak tovább a kaposvári rendezvényre.
Délelőtt még főpróbát tartottak a kamaszok, este már nagyszabású műsor fogadta a vendégsereget. Elsőként Czibula Bence, a kaposvári Bárczy Gusztáv iskola tanulója adott elő egy mesét, majd a Dobbantók pergő ritmusú dobegyvelegének tapsolt a publikum, a folytatásban a Festetics Karolina óvoda Tücsök Zenekara szerepelt. Az este folyamán közel 60 diák lépett színpadra, a nívós produkciók méltán arattak sikert.

Sárdi Péter, a Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács elnöke rámutatott: döntő, hogy a tehetséges somogyi fiatalok széleskörű lehetőséget kapjanak tudásuk bizonyítására, kibontakoztatására. Így olyan sikerélményhez, tapasztalathoz jutnak, amely további segíti fejlődésüket.

Ebben lapunk is segíteni akar: a megújuló Somogyi Hírlap rovatot indít, amely bemutatja és népszerűsíti a somogyi tehetségeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!