Közélet

2017.03.16. 16:50

Tizennyolc középületet újít meg a Somogy Megyei Kormányhivatal

Somogy több pontján is energetikai korszerűsítést végez Somogy Megyei Kormányhivatal 1,2 milliárd forintból egy sikeres európai uniós pályázatnak köszönhetően, amit a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban írtak ki.

Koszorus Rita

Nyílászárókat cserélnek, homlokzati- és födém hőszigeteléssel látják el az épületeket, de fűtéskorszerűsítés és összesen 204 kWh teljesítményű napelemes rendszerek telepítése is a tervek között szerepel. Többek között a kaposvári Fodor József téren található Népegészségügyi Főosztály, a Marcali Járási Hivatal Népegészségügyi Főosztályának, valamint a Barcsi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztályának, illetve a Fonyódi Járási Hivatal Földhivatali Osztályának épületei is korszerűsödnek.A projekttől azt várják, hogy jelentősen csökkennek a kiadások, az éves fűtési költségek tekintetében a Somogy Megyei Kormányhivatal Magyarország klímapolitikájához igazodva igyekszik minimálisra csökkenteni CO2 kibocsátását. Ennek szellemében, és a már végrehajtott, illetve a most támogatást nyert korszerűsítésekkel a megyei kormányhivatal szén-dioxid kibocsátása 2018-as év végétől 480,43 tonnával csökken. Energiafogyasztás terén pedig 2 millió 611 ezer kWh-ás mérséklésre számítanak a szakemberek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!