Közélet

2017.03.06. 14:11

Van-e köze Somogynak a 4-es metró korrupciós ügyéhez?

Van-e szerepük, felelősségvállalásuk a somogyi baloldali képviselőknek a 4-es metró korrupciós botrányában? Komolyan gondolták-e, hogy helyettük a somogyi embereknek kell visszafizetni azt az 59 milliárd forintot, amelyet az EU visszakövetel? – tette fel a kérdéseit hétfői sajtótájékoztatóján Tardi Tamás, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke.

K.G.

A fideszes politikus hangsúlyozta: egyértelmű, hogy a Medgyessy-, Gyurcsány-, Bajnai-kormányok idejére tehető a korrupciós ügyek többsége, vagyis 2006 előtt csalták el a hiányzó pénzek 86 százalékát.Tardi Tamás felvette, hogy tudhattak-e erről a somogyi szocialista, DK-s, volt SZDSZ-es képviselők, vándorolt-e a zsebükbe az összegből? Nem tartották-e ezt vállalhatatlanak, és gondoltak-e arra, hogy emiatt visszalépnek a politikai pályáról, vagy azt hitték, hogy ennyi belefér? – tudakolta tovább Tardi Tamás, aki szerint tiltott pártfinanszírozás is folyhatott, vagyis a korrupciós pénzből juthatott az MSZP pártkasszájába is. Úgy összegzett, hogy a beruházás 452 milliárd forintjából 170 milliárd érintett a csalásban, és a Közlekedési Operatív Program 76 milliárd forintos támogatásából 59 milliárdot követel vissza az EU.

Az Európai Bizottság azt ígérte, hogy március 17-én elküldi az OLAF jelentését, a Fidesz-KDNP pedig szeretné, hogy az emberek megismerhessék annak tartalmát, szögezte le.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!