Közélet

2017.04.03. 13:57

Elillant a buzsáki roncsderbi álma

A Csisztapuszta és Buzsák közötti út mellett egy homokbánya éktelenkedik, nem rekultiválták és ez zavarja a településen élőket, jelezte egy a szerkesztőségünkbe telefonáló helybeli. Tizenkét éve csúfítja a környéket a homokbánya, akkor nyitották meg egy útépítés miatt.

K.G.

– Tájsebnek is lehet mondani – jellemezte tömören Kara Lajos buzsáki polgármester. – Az autópálya 2005-ös építése után keletkezett. A sztrádát átadták, de ez itt maradt utána. A vállalkozó, aki megnyitotta és üzemeltette, időközben a harmadik céget hozta létre. Végül csődbe ment, és eltűnt a környékről. Elfelejtette rendbe hozni a tájat.
A polgármester hozzátette: a vitatott terület nem környezetszennyező és nem zavar senkit, tulajdonképpen egy hosszú földkupac. Megpróbálták helyreállítani, de eddig nem sikerült.–  A bánya egy részét most is használják, de a másikat sokszor elönti az eső, mert olyan mélyen kiásták a bányagödröt, hogy csapadékos időben sokszor víz alatt áll – tette hozzá a polgármester. – Sok jó terv született a rehabilitációjára, de eddig egyik sem valósult meg. Még egy roncsderbi pályát is terveztek oda, de jött a 2008-as válság, és meghiúsult az elképzelés. A hasznosítására jelenleg nincs újabb terv, feltehetően majd az rekultiválja a saját költségén, aki megveszi a területet. Mi helyiek már nézegetjük egy ideje, de komolyan még senkinek sem bántotta a szemét. 
   

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!