Közélet

2017.04.13. 10:28

Érezd át! A megtapasztalás „élménye” Látrányban

Négy bibliai történet, négy érzékszerv segítette a húsvétra való készülődést a hittanosok érzékenyítő alkalmán a látrányi református gyülekezetben.

Gamos A.

A fülnek, az orrnak, a nyelvnek és a szemnek is jelentős szerepük volt a nagyheti események mondanivalójának kifejezésében, illetve megértésében. Az öt helyről érkezett diákok, és fogyatékkal élő fiatalok hallhatták az ujjongó tömeget Jézus virágvasárnapi bevonulásakor. Megkenetésének a története kapcsán pedig húsvéti illatokról is beszélgettek. Feltárult előttük az utolsó vacsora jelenete, eljátszották az úrvacsora szereztetését.A keresztrefeszítésnél a kéz használata került előtérbe, szétválogatták a kellemes és kellemetlen tapintású tárgyakat. S megállapították, hogy milyen rossz érzés megfogni valamit, ami fájdalmat okoz. A résztvevők kisharangokat, papírból kenyeres kosarakat, ujjfestéssel keresztet készítettek és illóolajos üveget díszítettek. A záró közös imádság előtt a feltámadás története hangzott el a helyi lelkésztől, Bókáné Botos Andreától: - Húsvét nem valaminek a vége, hanem egy új élet kezdete Krisztusban.

Keresztút épült 14 stációval a kiliti templomkertben

A hívek kezdeményezésére, a családok adományából a Siófok-Balatonkiliti római katolikus egyházközség keresztúti stációkat állíttatott a kiliti templomkertben.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Keresztút épült 14 stációval a kiliti templomkertben
[/caption]
Ünnepélyes megáldására nagypénteken 10 órakor kerül sor, összekötve az ilyenkor szokásos keresztúti ájtatosság elimádkozásával – tájékoztatott Gárdonyi Máté, plébános. Megtudtuk azt is, hogy eddig nem építettek Siófokon és környékén teljes, azaz 14 állomásból álló kálváriát. A stációk képei Ágoston-Papp Mónika keramikus művész alkotásai.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!