Közélet

2017.04.29. 19:10

Gyülekezeti tagokkal találkoztak a teológusok

Pápai teológusok látogattak dr. Balla Ibolya, rektorhelyettes vezetésével a balatonőszödi és szárszói református gyülekezetekbe, köztük volt a negyedéves őszödi hallgató, Marton Krisztián is.

Gamos Adrienn

Az egyháztagokat elsősorban az érdekelte, hogy mi volt az a meghatározó élmény, amely a fiatalokat a lelkipásztori hivatás felé indította. Az istentiszteleteken dr. Balla Ibolya igehirdetéssel, a lelkészjelöltek pedig énekléssel, bizonyságtételekkel szolgáltak. Majd beszámoló hangzott el az ősi pápai intézet életéről. – Kértük Isten áldását tanulmányaikra, és a lelkészképzésre – mondta Konc Gáll László, szárszói lelkipásztor.



Kitüntették Hella Ferenc lelkipásztort

Nagykanizsán a Város Napja alkalmából tartott ünnepi közgyűlésen elismeréseket adtak át, többek közt Hella Ferencnek, a Somogyi Református Egyházmegyéhez tartozó zalai gyülekezet lelkipásztorának.

[caption id="" align="aligncenter" width="650"] Nagykanizsa Megyei Jogú Város Nemzetiségeiért címet vehetett át Hella Ferenc
[/caption]
„Nagykanizsa Megyei Jogú Város Nemzetiségeiért” kitüntető címet vehetett át; szociális érzékenységéért, a nemzetiségiek, kisebbségek felkarolásáért, közösségépítő tevékenységéért kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!