Közélet

2017.04.12. 15:32

Kilenc iskola diákjai versengtek a Városligetben

Váltófutás és távfűtési totó: az elméleti felkészültségen kívül a diákok edzettsége is számított a szerdai Távhőszolgáltatók napján.

Harsányi Miklós

A Városligetben kilenc helyi általános iskola csapata igyekezett minél előkelőbb helyen végezni, s a távfűtési üzemben is terepszemlét tartott a diáksereg: a megyeszékhelyen 6849 lakásban, s 285 egyéb fogyasztónál van távfűtés.– Marci, fuss, nagyon fuss – biztatták társai a Kodály iskola tanulóját, Bogdán Marcellt. Lelkesedésből és jókedvből nem volt hiány, a csapat többi futó tagja – Somogyi Kristóf, Máté Manó, Bartyik Szilárd, Vucskics Zsombor – is gondosan készült az erőpróbára. Tanáruk, Récseiné Széles Eszter – aki Nagyné Horváth Ritával kísérte el a gyerekeket – azt mondta: az új tudáson kívül közösségerősítő szerepe is van a vetélkedőnek. Lukács Sándor, a Berzsenyi iskola pedagógusa is örömmel vette a diákok lelkesedését.
– Negyedik alkalommal tartjuk meg a Távhőszolgáltatók napját – mondta Vida Zotmund Alpár, az önkormányzati vagyonkezelő és szolgáltató zrt. vezérigazgatója. – Célunk, hogy játékos keretek között bemutassuk a társaság tevékenységét. Kaposváron 6849 lakásban valamint 285 egyéb fogyasztónál van távfűtés. A lakóházakon kívül ilyen épületek többek közt az iskolák, a kollégiumok, továbbá a kórház, a posta és NAV is. Az összes távfűtési vezetékünk 105 kilométer hosszú, vagyis nagyjából annyi, mint a Kaposvár-Balatonig tartó út oda-vissza.

Közel négymilliárdért fejlesztenének

A szakember rámutatott: a távfűtés környezetbarát, kényelmes és biztonságos. Új vezetéket akarnak építeni hamarosan a városban, s így a meglévőkön kívül további fogyasztók, intézmények kapcsolódhatnak a rendszerre, s egy biomassza fűtőerőmű építése is szerepel a tervek között, a fejlesztés értéke közel négymilliárd forint. Vida Zotmund Alpár kiemelte: Kaposváron a környezettudatos gondolkodás az élet számos területét átszövi. Felidézte: a távfűtési üzem területén alakították ki a kaposvári buszok töltőállomását. A város két éve 40 új, CNG autóbuszt vásárolt, amelyek sűrített földgázzal üzemelnek, s ezzel a korábbi dízel üzeműeket váltották fel. Megtudtuk: cégüknek jelenleg három elektromos autójuk van, májusban szerzik be a negyediket.
A szerdai sportvetélkedőbe a zrt. csapata is bekapcsolódott, a versenyző diákokat később távfűtési totó kitöltésére hívták. Az első három helyezett csapat osztálykirándulását anyagilag is támogatja a vagyonkezelő.

Címkék#Kaposvár
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!