Közélet

2017.04.01. 20:24

Szakácsok mesterfokon: ötfogásos menüsor a gyakorlati vizsgán

A leendő mesterszakácsoknak hidegtálat és ötfogásos, alkalomhoz illő menüsort kellett készíteniük a gyakorlati vizsgán.

Gy. Zs.

A leendő mesterszakácsoknak a gyakorlati és az elméleti tudásukból is számot kell adniuk. Szombaton a gyakorlati vizsgán hidegtálat kellett bemutatniuk a Bárány Fogadóban, majd ötfogásos, alkalomhoz illő menüsort kellett elkészíteniük a Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskola tankonyháján. Ezt sikerrel vették a vizsgázók, akiket Horváth Lajos és Papp Zoltán mesterszakácsok oktatattak.

Horváth Lajos kérdésünkre elmondta: a törvény szerint csak olyan munkahelyeken foglalkoztathatnak szakácstanulót, ahol dolgozik már mesterszakács. Van is igény a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara által támogatott képzésre. A leendő mesterszakácsok között többen is vannak azok, akiknek nem munkahely téríti a tanfolyamot, hanem saját maga finanszírozza. Korban egészen vegyes a kép, hiszen vannak közöttük huszonévesek, de ötven év feletti somogyi szakácsok is, akik mögött sok év tapasztalata van.
Horváth Lajos úgy véli: jó szakácsokra van igény a munkaerőpiacon, a mesterképzés pedig már eddig is megmutatta, hogy számos tehetség dolgozik a megyében.Címkék#Kaposvár
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!