Közélet

2017.04.05. 16:11

Tárlatvezetés és csúzlizda vár a Nárcisz ünnepen

A Róma-villában: április 8-án, szombaton negyedszer tartják meg a nagyszabású és népszerű programot. Tárlatvezetés, koncert és kézműves játékok is kiegészítik a műsort.

Harsányi Miklós

– Olyan rendezvényt kívánunk megszervezni, amely az egészen aprók számára is élményt nyújt, akárcsak azoknak, akik a komoly művészetek iránt érdeklődnek – emelte ki szerdai sajtótájékoztatóján Lechner Judit múzeumpedagógus. Fellép Bolba Éva és a Jazzterlánc együttes, a gyerekek kipróbálhatják nagyszüleik korabeli játékait, s a csúzlizdában próbára tehetik ügyességüket. A belépő 400 forint, de a hat év alattiaknak ingyenes a belépés.


Eglyné Katona Andrea, a Compass egyesület elnökétől megtudtuk, a városunkban tartózkodó diákok korhű ruhában vonulnak fel majd, s több nyelven ismertetik Rippl-Rónai munkásságát. Mojzer Tamás, a Zichy Mihály iparművészeti szakközépiskola igazgató-helyettese elmondta, hogy tanulóik több programmal csatlakoznak a Nárcisz ünnephez. Életképeket, portrékat készítenek a fiatalok, s a leendő divattervezők és a fotósok is bemutatkoznak: utóbbiak egy korabeli technikai megoldást alkalmazva napnyomatokat készítenek majd. A Takáts Gyula megyei és városi könyvtár is jelen lesz a rendezvényen – tudtuk meg Horváth Péter igazgatótól. A gyermek-programokon kívül aznap kedvezményes beiratkozási lehetőséget biztosítanak.

Címkék#Kaposvár

Ezek is érdekelhetik