Közélet

2017.05.22. 16:21

A békéért futnak Somogyban

Somogyba érkezett a Békefutás (Peace Run), a világ legnagyobb váltófutása, amelynek résztvevői Baranyából Szentbalázson lépi át a megyehatárt. Magyarország az idén huszadik alkalommal kapcsolódik be az európai országokat összekötő váltóba.

K.G.

A több mint két évtizedes múltra tekintő rendezvényt olyan híres személyiségek támogatták, mint II. János Pál pápa, Nelson Mandela, Muhammad Ali, Teréz anya. A sport összekovácsoló ereje által fejlesztenék az egyének, közösségek és nemzetek közötti békét és barátságot. Az olimpiai stílusú váltófutáshoz bárki csatlakozhat, akár utcahosszra, akár kilométerekre. A békét jelképező fáklyát egy nemzetközi futócsapat viszi országról országra. A rendezvény megszervezésében iskolákkal, sportszervezetekkel, települési önkormányzatokkal és állami szervezetekkel működtek együtt.

A futás május 22-től május 28-ig tart. Hétfőn Szentbalázs és Sántos érintett, kedden Kaposvár, Magyaratád, Ráksi és Igal az útvonal, majd szerdán Kapolyra, Tabra, Bábonymegyerre, Daránypusztára és Nagyberényre vezet a futók útja, majd Fejét megye felé távoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!