Közélet

2017.05.31. 15:43

A kisvállalkozásokat erősítené meg az LMP

A KSH adatai szerint ötezer kisvállalkozás ment tönkre tavaly, ezért ennek a szektornak nagyobb támogatást vívna ki a párt, például azzal, hogy könnyítené adóterheiket.

K. G.

A kormány 2018-as költségvetése nem mutat társadalmi és gazdaságpolitikai irányváltást, pedig erre lenne szükség – hangsúlyozta szerdán, a Kossuth téren tartott kaposvári sajtótájékoztatóján Schmuck Erzsébet, az LMP országgyűlési képviselője. Mint elmondta, száz módosító indítvány tettek gazdasági témákban, de a parlamenti többség mindig leszavazta őket. Hozzátette: a gazdaság egyre kevesebb jól működő multiból, és elszegényedő kis-és középvállalkozásokból áll, rájuk tette a kormány a minimálbér-emelés terhét. A KSH adatai szerint ötezer kisvállalkozás ment tönkre tavaly, ezért ennek a szektornak nagyobb támogatást vívna ki a párt, például azzal, hogy könnyítené adóterheiket. AZ LMP szerint általános, jelentős bérnövekedés kellene, ennek érdekében 300 milliárd forintot adnának a közszféra béremelésére, valamint csökkentenék a munkavállalói járulékokat.



Felder Frigyes, az LMP megyei elnöke azt emelte ki, hogy Kaposvárra tudásalapú munkahelyek kellenének. Helyi ügyekről szólva azt mondta, hogy álmegoldásnak tartja a népességfogyás ellen a készenléti rendőrök letelepítését a Cseri parkban. Ugyanakkor szerinte a tervezet felveti a kérdést: képes-e rendet tartani a rendőrség a városrészben? Hozzátette: a laktanyaépítés helyszínéül a Füredi úti vagy a taszári laktanyát alkalmasabbnak tartaná. Ezek után arról is beszélt, hogy a Füredi úti laktanyánál létesülő faaprítékos hőerőműről kevés részletet tudni, pedig úgy véli, erre környezetvédelmi okból szükség volna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!