Közélet

2017.05.23. 17:16

Büdösebb lesz a gáz is

Ne csodálkozzon, ha fura szaga van a gázkészülékeknek! Véletlenül túlszagosították a babócsai gázátadó állomáson a gázt.

Sonline

Kedd délután, Babócsa gázátadó állomásán a földgáz szagosítását biztosító berendezés műszaki meghibásodása következtében  több szagosítóanyag került a földgázszállító rendszerbe, mint kellett volna. A túlszagosítás önmagában veszélyt nem okoz, azonban a fogyasztási pontokon a megszokottnál intenzívebb szaggal jár.

Ahol a büdöset jobban érezhetik (szaknyelven az érintett települések): Babócsa, Bolhó, Csokonyavisonta, Heresznye, Rinyaújlak, Komlósd, Péterhida, Barcs.
Mivel a fentiektől függetlenül nem zárható ki a valós gázszivárgás veszélye – az esettől teljesen függetlenül is akár –, ezért azt kérik a fogyasztóktól, hogy amennyiben a szokásosnál nagyobb mértékű gázszagot érzékelnek, jelezzék az E.ON ügyfélszolgálatán a 06-80-301-301 telefonszámon, valamint a gázüzemű készülékeket és az előttük lévő elzárót kapcsolják ki, szükség esetén szellőztessék ki a helyiséget.

A szakemberek a túlszagosított gázt a Babócsa melletti gázátadó állomásnál, illetve a Barcs keleti területén elhelyezkedő gázfogadó állomásnál várhatóan a kora esti órákban ún. fáklyázással fogják eltávolítani a gázvezetékrendszerből. A lakosságot ez a tevékenység nem veszélyezteti, azonban erős hang- és fényhatással jár. Ha ilyet hall vagy lát valaki, nincs ok az aggodalomra, ez a munkafolyamat természetes velejárója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!