Közélet

2017.05.09. 17:10

Karnyújtásnyira a Balaton – megkezdődhet az M67-es út építése

Már júniusban elkezdődhet a várva várt M67-es út építése. Erről hétfőn jelent meg a kormányhatározat a Magyar Közlönyben. 96 milliárd forintból európai uniós és hazai forrásból épül meg a Kaposvárt az M7-es autópályával összekötő kétszer két sávos, 33,2 kilométer hosszú gyorsforgalmi út.

Koszorus Rita

Szita Károly polgármester kedden jelentette be. A városvezető sajtótájékoztatóján emlékeztetett: 2015 őszén állapodott meg Orbán Viktor miniszterelnökkel, hogy megépül az M67-es. – Ha ez az út nem épülne meg, nem tudnánk egyről a kettőre jutni – fogalmazott Szita Károly. – Meggyőződésem, hogy a gyorsforgalmi út megépülése olyan nagy lehetőség a kaposvári gazdaság szereplőinek, amely nagyban javítja versenyképességüket – tette hozzá a városvezető. – Ha erősek és jól működnek a helyi vállalkozások, akkor képesek bővíteni, magasabb béreket fizetni és még több kaposvári embernek munkalehetőséget biztosítani.


Az M67-es út nyomvonala Somogyaszalót, Mernyeszentmiklóst, Vadépusztát és Somogybabodot is elkerüli majd, így tehermentesítve a településeket a rendkívüli forgalomtól. Az előkészítő munkálatokat az elmúlt időszakban elvégezték, a tervek és a szükséges területrendezések is befejeződtek, s közbeszerzés útján döntöttek a kivitelezőről. Szita Károly azt mondta: már május végén aláírhatja a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a kivitelezővel a szerződést és az építés már várhatóan nyár elején megkezdődik. A tervek szerint két és fél éven belül már az észak-somogyi falvakat elkerülve zökkenőmentesen utazhatunk a Balatonhoz. Ezzel Kaposvárt is beköti a kormány az országos gyorsforgalmi úthálózatba.
A Magyar Közlönyben megjelent információ szerint az építkezést követően a korábban elkészült elkerülő szakaszok bővítése is megtörténik majd. Tehát a Kaposfüredet és a Látrányt elkerülő útszakaszok is négysávosra bővülnek majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!