Közélet

2017.05.16. 20:12

Öregdiákok találkozója és jótékonykodás Ságváron

Új, korszerű játszóteret szeretnének kialakítani a régi lebontott „eszközök” helyén, a Szilády Áron iskola udvarán. Hogy ez sikerüljön, azért sokan összefogtak, illetve tesznek; többek közt a szülők, magánszemélyek, cégek, a helyi és nyimi önkormányzat.

G. A.

Ságváron az első öregdiák találkozóval egybekötött jótékonysági bál bevételét is céljuk megvalósítására fordítják. Szalainé Sabján Erika tanítónő ötletére tartották meg a rendezvényt, melynek előkészületeiben, lebonyolításában oroszlánrészt vállalt a szülői munkaközösség és az intézmény dolgozói.



– A tantermeket művészeti iskolánk tanulóinak alkotásaival díszítettük, régi tablókat, iskolai életképeket vetítettünk a megjelenteknek – mondta Soósné Iberhardt Judit pedagógus. – Elsősorban az egykori diákokat, a maiak szüleit és a régi munkatársakat hívtuk meg a találkozóra. A vendégek főként helyből és a környező településekről érkeztek. Lehetőség nyílt az egykori tanítványokkal, az osztálytársakkal való beszélgetésre, múltidézésre. Továbbá zenés-táncos műsor megtekintésére, melyen többek közt a jelenlegi és a volt diákok mellett az iskola pedagógusai is felléptek.

Címkék#Ságvár

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!