Közélet

2017.06.08. 22:17

A csapból is a kiváló somogyi borok folytak

Csütörtökön az I. Somogyi Borfesztivál nulladik napján hat kaposvári étteremben borvacsorákat rendeztek. A Somogyi Hírlap magára vállalta az egyik, a Kapos Étteremben megrendezendő borvacsora szervezését, ezzel is szerepet vállalva a dél-balatoni borok népszerűsítésében.

Sonline

Negyvenen fogadták el a meghívást a Kaposba, ahol a háromfogásos vacsora közben a Podmaniczky Pincészet borait kóstolhatták meg, üdvözlésképpen pedig pinot noir cabernet rozéval kedveskedtek a vendégeknek. Biró Norbert, a megyei közgyűlés elnöke és Lengyel János, a Somogyi Hírlap főszerkesztője köszöntötte a résztvevőket, arra kérve valamennyiüket: segítsenek megismertetni a jó balatoni borokat. Az eseménynek otthont adó Kapos Hotel marketing menedzsere, Gergely Ica is méltatta a somogyi nedűket, kiemelve, hogy az étterem kínálatában számos dél-balatoni pincészet borai megtalálhatók.
Az est hangulatát a kaposvári Kultúr Találka verszenekar színesítette.

A Kaposhoz hasonlóan a többi résztvevő étteremben is nagy volt a vendégjárás a megyeszékhelyen, kivétel nélkül minden helyszín megtelt jókedvvel és a somogyi borokat szerető emberekkel. A legtöbb vendéglátóhelyen maguktól a borászoktól juthattak érdekes információkhoz az érdeklődők, de nem csak a bor készítésének rejtelmeibe kaptunk betekintést. Bujdosó Ferenc, a Bujdosó Pincészet borásza és tulajdonosa például beavatta a nagyérdeműt a névadás nehézségeibe is, így a borkedvelők megtudhatták, hogy kapta nevét a 2014-es olaszrizling. A rendezvénysorozatnak köszönhetően tehát nem csak a somogyi borok kerülnek közelebb Somogyország polgáraihoz, de maguk a nemes nedűk készítői is. A borvacsora vendégei megízlelhették továbbá a Garamvári Pincészet, a Veszprémi Pince és a Kolati Pincészet borait is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!