Közélet

2017.06.01. 08:37

Fizetős lesz a balatonföldvári strand, a lakók háborognak

Tiltakozást váltott ki Balatonföldváron, hogy július 1-től fizetős lesz a város Keleti strandja, amit az önkormányzat hat éven belül másodjára korszerűsít.

Kolumbán Tünde

Egy közösségi oldalon szerveznek néhányan demonstrációt a földvári városháza elé, hogy kifejezzék elégedetlenségüket a strand belépődíjassá alakítása miatt. Némi túlzással akadt, aki a nyaralók elleni terrortámadásnak titulálta, hogy az idén nyártól fizetni kell majd a belépésért a Keleti strandra, és olyan hozzászólások is olvashatók a világhálón, hogy korábbi törzsvendégek inkább új célpontot keresnek maguknak. Olyan balatoni települést, ahol nem kell fizetni a strandbelépőért.Július 1-től egy átlagvendég számára 800 forintba kerül majd a felnőtt strandbelépő, ami sem balatoni, sem országos viszonylatban nem számít kiugró összegnek. A balatonföldváriak, a környező települések lakói és az üdülőtulajdonosok számára ugyanakkor egy kedvezményrendszert dolgoztak ki Balatonföldváron, a már igényelhető Földvár kártya formájában. Ezt évente ötezer forintért válthatják ki a helyiek és a nyaralótulajdonosok egyaránt, akik ezért az összegért egész nyáron használhatják a Keleti strand szolgáltatásait, ezen kívül ingyen parkolhatnak autóikkal és a kilátóban sem kell külön fizetniük a belépésért.

Hat éven belül másodszor újítják föl a strandot

Holovits Huba polgármester szerint az ötezer forintos kártyadíj jelképes összeg az egész nyárra nézve, egy vacsora ára. Az önkormányzat igyekezett olyan kedvezményrendszert kialakítani, ami meglátása szerint a város barátságos hozzáállását tükrözi. A városvezető elmondta: a strandot hat éven belül másodszor újítják fel, bővítik a szolgáltatások körét. – A 3,5 hektáros területen 2011-ben 65 millió forint értékű fejlesztést hajtottunk végre, most pedig pályázati támogatással 42 millió forintot költünk a korszerűsítésre – hangsúlyozta. – A megvalósuló fejlesztés leglátványosabb eleme a több mint ezer négyzetméteres fövenyes partszakasz lesz, ahol új nyugágyak és napernyők is várják a strandolókat az idei szezontól – mondta Holovits Huba.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!