Közélet

2017.06.16. 15:48

Megerősített szolgálattal készülnek a mentők a nyárra

Az Országos Mentőszolgálat az idén is megerősített szolgálattal készül a balatoni szezonra, nyáron ugyanis jelentősen nő a vonulások száma a magyar tengernél.

M. G.

A mentőket ezért a várható szükségletek szerint kiegészítik és átcsoportosítják. Ahol nincs a környéken mentőállomás, ott ideiglenes állomást, úgynevezett mentési pontot hoznak létre, hogy szükség esetén minél közelebb legyen a segítség a lakossághoz, a nyaralókhoz. A mentőautók mellett Balatonfüreden és Sármelléken mentőhelikopter is rendelkezésre áll, továbbá a gyermekek életmentő ellátására speciális mentőegységeket is működtetnek a Balaton mindkét partján. A déli parton a balatonlellei gyermek-mentőorvosi kocsi már tíz éve végzi feladatát és már munkába is állt, az északi parton pedig június 17-től egy gyermek-rohamkocsi is erősíti az életmentő ellátást balatonfüredi állomáshellyel.



– A szezonban teljes kapacitással működtetjük a gépkocsiparkot és megerősített személyzet végzi a munkát, megnyújtott szolgálati időben – tájékoztatott Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs és pr igazgatója. – A Balaton biztonságát az Országos Mentőszolgálat földi és légi egységei mellett a vízimentők és a strandokra telepített elsősegélynyújtók is erősítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!