Közélet

2017.07.02. 17:15

Hatvankilós tortát kapott születésnapjára Szandra - fotó

Szeretetre, türelemre és tiszteletre tanította gazdáját, Richter Flóriánt Szandra. Az elefánt a minap ünnepelte negyvenkettedik születésnapját.

Koszorus Rita

Szandra együtt nőtt fel a Zamárdiban rendszeresen állomásozó cirkusz igazgatójával. – Ő hat hónappal előbb került a családba, mint én születtem, így együtt nőttünk fel – idézte fel a kezdeteket, Richter Flórián.
Nagyapja vásárolta az ormányost, s mivel korábban egy indiai kisfiú szántott vele, emberekhez szokott, ezért esett rá a választás. – Egymástól tanultunk az évek során – mondta Richter Flórián. – Ő tőlem közös produkciókat, nekem pedig meg kellett tanulnom, hogyan kell egy elefánttal bánni.
Ebben nagy segítségére volt Richter Flóriánnak a nagyapja és édesapja, hiszen a családban korábban két másik elefánt is volt. Mára Szandra maradt az egyetlen ormányos-sztár a cirkuszban, aki ha porondra lép a gyerekek elolvadnak tőle. Évente több új mutatványt is betanul a két tonnás elefánt, amelyet aztán tevékkel, zebrákkal vagy lovakkal együtt mutat be a közönségnek.Az állat igazi kuriózumnak számít, hiszen ő az egyetlen Magyarországon élő indiai elefánt. Ráadásul számos filmben és reklámban szerepelt már, nagyon intelligens állat. – Amikor valami baja van, megfogja a kezemet az ormányával és odateszi, ahol fáj neki – magyarázta Richter Flórián. – Amikor pedig érzi, hogy szeretetre van szüksége, akkor bújós. – Ezt úgy kell elképzelni, hogy ilyenkor magához húzza gazdáját, aki ráfekszik a hasára és együtt alszanak.
Richter Flórián szerint, igazán megérdemelte szeretett elefántja a születésnapi meglepetés partit. Szandra egy mintegy hatvan kilogrammos dinnyéből, almából és répából álló gigantikus tortával ünnepelhetett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!