teljes a létszám

2018.09.01. 16:12

Segítség a dolgozni akaró anyáknak: minibölcsőde nyílt Kadarkúton

Átadták szombaton a kadarkúti minibölcsődét, mely hétfőtől már teljes létszámmal indul. A település pályázati forrás és önerő segítségével valósította meg a beruházást.

Góz Lilla

– Régi vágyunk volt egy minibölcsőde kialakítása, amely TOP-os forrás segítségével most megvalósulhatott – mondta Karsai József. Kadarkút polgármestere hozzátette: negyvenmillió forintból alakították ki az óvoda egyik csoportszobájából a bölcsődét. A pályázati forrásból udvari játékokat is vásároltak az óvodának.

– Sok édesanya szeretett volna visszamenni dolgozni, de ha nincs nyugdíjas nagymama a családban, akkor nincs, aki a gyermekre vigyázzon. Nekik szerettünk volna segíteni visszatérni a munka világába. Szeptembertől teljes létszámmal, nyolc kisgyerekkel kezdjük meg a minibölcsőde működését – tette hozzá Kadarkút polgármestere.

Huszti Gábor, a megyei közgyűlés alelnöke köszöntőjében úgy fogalmazott: Kadarkút mintaként szolgálhat több somogyi település számára.

– A jó cél érdekében a TOP–os pályázati forrás mellé négymillió forintot tett hozzá az önkormányzat. Fontosnak tartották, hogy segítsék közösségüket – jegyezte meg Huszti Gábor.

Az alelnök szerint a minibölcsőde létrehozása a lakosságot megtartó erővel bír, amely által a helyi közösség tovább erősödik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában