Járványügy Somogyban

2020.03.27. 08:59

Szita Károly az M1 és a Kossuth Rádió stúdiójában beszélt a kaposvári helyzetről

A Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökeként és Kaposvár polgármestereként Szita Károly az M1 és a Kossuth rádió vendége volt pénteken.

Sonline

Pénteken, a reggeli órákban az M1 műsorában ismertette Szita Károly Kaposvár terveit a jelenlegi és elkövetkezendő időszakokra vonatkozóan, később pedig a Kossuth Rádiónak is nyilatkozott.

Meg kell védeni a kaposváriak egészségét és segíteni a munkavállalókat munkahelyük megtartásában. A koronavírus miatt meghozott városi intézkedések e célok köré épülnek.

A jelenlegi helyzet teljesen más szükségleteket teremt, és a megszokott hétköznapjainkat is felforgatja. Mint az az interjúban elhangzott: ilyen mértékű változásokkal, mint amilyeneket a járvány okoz, még senki nem találkozott.

Szita Károly a város szakembereinek véleményét kikérve igyekszik olyan intézkedéseket hozni, melyekkel mérsékelhető a vírus terjedése, ez a játszóterek, kulturális- és sportintézmények, a bölcsődék, az óvodák és az iskolák bezárásánál is kulcsfontosságúak voltak.

A jelenlegi tervek szerint egészségügyben dolgozókon kívül a kaposvári lakosokhoz is jut majd védőfelszerelésből.

Ebben a nehéz helyzetben bizakodásra ad okot a kaposváriak összetartása. Egyre több önkéntes jelentkezik az idősek és a rászorulók megsegítésére.

Ma már majdnem mindenki dolgozik a somogyi megyeszékhelyen, aki akar, fontos a családok biztonsága, így a munkahelyeket is meg kell védeni – fogalmazott Szita Károly.

A vészhelyzet a gazdaságra is nagy hatással van, azonban a meggyengülés mértékének csökkentését szem előtt kell tartani, így a kormányzati intézkedéseken túl a Kaposváron döntöttek az önkormányzati bérleti díjak radikális csökkentéséről és a helyi adók pótlékmentes átütemezésének elehetőségéről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!