Minden napra Balaton

2020.08.10. 18:26

A balatoni hal érdekében tett javaslatot a jobbikos politikus

Már többször felemelte szavát a jobbikos politikus a balatoni halfogyasztás érdekében, ezúttal javaslatait szedte össze Steinmetz Ádám.

Koszorus R.

Fonyód

Fotó: Posza Robert

Szakmabeliekkel és az emberekkel egyeztetve tett javaslatokat Steinmetz Ádám, a Jobbik országgyűlési képviselője a balatoni halfogyasztás elősegítésére. – Első hallásra furcsa lehet azoknak, akik a közelmúltban jártak a Balatonon, hogy nem lehet kapni balatoni halat – fogalmazott Steinmetz Ádám hétfői fonyódi sajtótájékoztatóján. – Sok helyen az a látszat, hogy kapható keszeg, süllő, de azt már kevesen tudják, hogy ezek a halak nem közvetlenül a Balatonból származnak. Felhívta a figyelmet: a most balatoniként árusított hal jó esetben hazai tógazdaságokból származik. Azt javasolta, hogy, tegyenek meg mindent azért, hogy a tóból kifogott kopoltyúst fogyaszthassanak a turisták.

Elképzelése szerint a horgászként kifogott halat saját falusi vendégasztalán értékesíthetné a vendéglátó. Másik megoldás lehet az ökológiai halászat során kifogott kopoltyúsok eladása olyan vendéglátóknak, akik szerződnek a társasággal és vállalják a tóból származó halak értékesítését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!