nyugdíjas

2021.10.08. 12:00

Tárt karokra találtak

Az első napon Segesdre látogattak, ahol a Derűs Alkony Nyugdíjas Egyesület tagjaival együtt tekintették meg a település nevezetességeit Baranyai Zoltán kalauzolásában.

Györke József

Fotó: Picasa

Megcsodálták a református templomot, majd továbbautóztak a szentkúthoz és a búcsújáróhely kápolnájához. Megtekintették az Árpád-házi Szent Margit Múzeumi Kiállítóhely és Községi Könyvtárban a település történetét bemutató kiállítást, majd megcsodálták gróf Széchenyi Bertalan kastélyát és a kastélyparkot, innen mentek tovább a katolikus templomhoz.

Másnap Ormai István polgármester köszöntötte a tanácskozás résztvevőit, majd Stikel János, a szövetség megyei elnöke számolt be az elmúlt időszakban végzett munkáról, s reményét fejezte ki, hogy ősztől már munkaterv szerint dolgozhatnak a klubok. – A tagság kivette részét a kadarkúti ítéletidő károsultjainak szervezett gyűjtésből – mondta –, a szövetség 870 ezer forintot tud átadni a legrászorultabbaknak.

Utasiné Kenderák Tímea a szövetség „dísztagja” előadását nagy figyelemmel kísérték, mely a „digitalizált nyugdíjasokról” szólt. Györke József

A segesdi katolikus templomban is jártak a nyugdíjasklubok vezetői

Címkék#nyugdíjas

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!