Prima-díj

2022.10.28. 20:00

Hazai „pályán” ismerték el a legjobbakat

A magyar irodalom, a tudomány, az oktatás és köznevelés, valamint a színház-, film- és táncművészet területén adták az idei Somogy megyei Prima díjakat. A zsűri tizenegy jelölt közül választotta ki a legjobbakat. Egy jutalomról a közönség döntött.

Marosi Gábor, [email protected]

Fotó: Lang Róbert

A Somogy Táncegyüttes nyitotta meg a 15. megyei Prima díj átadót. A műsorszám után a 11 jelöltet egymás után szólították fel a színpadra. Az idei esélyesek között szerepelt Komáromi Gabriella irodalomtörténész, a Báb-Szín-Tér Közhasznú Alapítvány, Szörényi Péter orvos, Kertész Sándor festőművész, Lőrincz Sándor újságíró, Major András karmester, a Napsugár Gyógypedagógiai Módszertani Központ, Nyári László író-költő, Török Tamás rendező, Varjas Tamás néptáncoktató-pedagógus és Vermes Károlyné Merő Zsuzsanna röplabda edző.

A Csikvár Gábor népzenész, Totth László fül-orr gégész, Péter Dániel, az OTP Bank kaposvári fiókigazgatója, Tóth Géza színész-rendező és Vörös Péter, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Kaposvári Campusának főigazgatójából alakult zsűri úgy döntött, hogy Komáromi Gabriella, Szörényi Péter és a Báb-Szín-Tér Közhasznú Alapítvány érdemes az idei kitüntetésre. A díjazottak fejenként egymillió forint jutalmat kaptak. Az elmúlt évekhez hasonlóan a közönség véleményére is kíváncsiak voltak a szervezők. A legtöbb voksot, több mint 4500-at a Napsugár Gyógypedagógiai Módszertani Központ kapta, így ők félmillió forinttal gazdagodtak.

Az elismerést a Dorottya Hotel dísztermében adták át pénteken este. Az eseményen Komáromi Gabriella kérdésünkre elmondta, örök felterjesztettnek érzi magát, hiszen tavaly is a jelöltek között volt. Kiemelte, nagyon örül annak, hogy „itthon” érdemelte ki a díjat. Kaposvár neki olyan, mint egy a sportolónak a hazai pálya. Szörényi Péter lapunknak azt mondta, méltó társak voltak a jelöltek között, ezért nem is várta, hogy az elismertek között lesz majd.

 

A legbecsesebb elismerés

Csizmadia Gábor a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Somogy megyei elnöke az eseményen elmondta, a Prima-mozgalom küldetése, hogy példaképeket állítson a társadalom elé. Olyan kiválóságokat, akiknek teljesítménye, emberi tartása, értékrendje követendő mindenki számára. Hozzátette, a megyei Prima-gála célja, hogy megőrizze az értelmiség és a szellem helyi eredményét, erősítve a kisebb társadalmi közösségek összetartozását és elősegítse azok fejlődését. Szita Károly Kaposvár polgármestere ünnepi köszöntőjében azt mondta, a városban kialakult egy olyan kötelék, amely köztünk szövődött és egy olyan közösség, ami az igazi erőt adja. Ezek nélkül nem lehetett volna egyről a kettőre jutni – tette hozzá. Gelencsér Attila országgyűlési képviselő az eseményen kiemelte, a szülővárostól kapott elismerésnél nincs becsesebb. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!