Együttműködés a jövőért

2022.11.25. 16:30

Gyakorlati tudást szereznek a mérnökhallgatók Marcaliban

A duális képzésről írt alá együttműködési megállapodást a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Kaposvári Campusa és az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kara a Ziehl-Abegg Kft.-vel pénteken Marcaliban.

Marosi Gábor

Forrás: FB Móring József Attila

Az eseményen Szijártó Ferenc a marcali székhelyű cég ügyvezető igazgatója elmondta, mindent megtesznek azért, hogy a villamosmérnök hallgatók minél sikeresebben elvégezzék a képzést. – Mindannyiunk célja, hogy szakképzett mérnökök dolgozzanak nálunk és más cégeknél is megállják a helyüket – hangsúlyozta Szijártó Ferenc.

Vörös Péter a MATE Kaposvári Campusának főigazgatója az eseményen elmondta, a hallgatóknak azért fontos a duális képzés, hogy a gyakorlatban el tudják sajátítani a mérnöki szakma fortélyai és betekintést nyerjenek a vállat működésébe. Hozzátette, miután megszerzik a diplomájukat már gyakorlattal tudnak munkába állni.

Molnár György az Óbudai Egyetem Kandó Kálmán Villamosmérnöki Kar dékánja hangsúlyozta, napjainkban nagyon fontos a minőségi oktatás és a minőségi képzés. Ebben az Óbudai Egyetem mindent meg tud adni hallgatóinak – tette hozzá.

Móring József Attila Marcali és térségének országgyűlési képviselője, a Dél-Dunántúl régió fejlesztéséért felelős kormánybiztos  az eseményen elmondta, a duális képzés vonzóbbá teszi a mérnöki pályát azért is, mert a hallgatók azonnal használható tudáshoz jutnak. A cégeknek pedig biztonságot ad, mert megfelelő szakembereket tudnak alkalmazni. Huszti Gábor a megyei közgyűlés alelnöke az aláíráson arról beszélt, fontos, hogy nem csak a megyeszékhelyen, hanem más városban is lehetőség van duális képzésre, mert a szakképzett mérnökökkel Marcali és térsége is fejlődhet a jövőben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!