Kilométerfalók

2022.12.03. 17:20

Futva fedezték fel a zselici erdők szépségét

Télváró családi sportnapot szerveztek szombaton a Zselicben. A futók hat és tizenöt kilométeres távot teljesíthettek, de lehetőség volt a Zselici Csillagparkban íjászkodni és lovaskocsival kirándulni is.

Góz Lilla

Fotós: Lang Róbert

Volt, aki már futva érkezett a télváró családi sportnapra a zselici csillagvizsgálóhoz. – Így nem fázunk, míg elrajtolunk – mondta egy kaposvári édesapa, aki az egész családot elhozta magával. A futók hat és tizenöt kilométeres távot teljesíthettek. – Kaposmérőből érkeztünk, nagyon szeretünk idejárni, a nyárköszöntő futóversenyen is részt vettünk – mondta el Kadaravek Judit, aki a FutaMérő csapattársaival fedezte fel a zselici erőket.

 Máté Sándor Kaposszerdahelyről érkezett és több mint ötven éve rendszeresen fut. Kedvenc helyei a Zselic és a Tókaji parkerdő. – Nagyon jó az időjárás, nincs hideg idő, csak rosszul öltözött ember – mondta mosolyogva a futó. A forró hársteát és a forralt bort azért sokan elfogadták a pár fokos időben. Kovácsné Kiss Zita, a Sefag Zrt. kommunikációs referense elmondta: előzetesen kilencvennyolcan regisztráltak az ingyenes rendezvényükre. – Hatvanöten a futásra, a többiek a fogatozásra és az íjászatra jelentkeztek, ebédre babgulyással és langallóval vendégeltük meg a résztvevőket, amelyet a kardosfai hotel személyzete készített – tette hozzá.

A télváró családi sportnapot első ízben rendezték meg a Zselicben az Országos Erdészeti Egyesület Erdei Sportok Szakosztályának Sportolj tudatosan az erdőben programjának keretében. – Voltunk  például a Balaton-felvidéken, Visegrád mellett és most ötödik alkalommal Kardosfára érkeztünk, ahol a Sefag Zrt.-vel közösen vártuk a család apraja-nagyját – mondta el Kovács Ferenc, az Országos Erdészeti Egyesület Erdei Sportok Szakosztályának elnöke.   

Hozzátette: azt tapasztalják, hogy egyre többen érdeklődnek az erdőkbe szervezett programok iránt és a jövőben is készülnek a családoknak interaktív kikapcsolódási lehetőségekkel.

 

Címkék#zselic

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában