Ho-ho-ho!

2022.12.04. 20:25

Lovaskocsival és busszal érkezett a Mikulás

Góz Lilla

Lévén a téli csapadékra vajmi kevés esély mutatkozik mostanság Balatonlellén mikrobusszal, Göllébe lovaskocsi hintóján érkezett a Mikulás vasárnap. A balatoni település önkormányzata több mint háromszáz csomaggal készült a gyerekeknek, amelyeket a nagyszakállú a krampuszok aktív közreműködésével osztott ki, majd a szabadtéri színpadnál együtt vonatozhattak az olykor kissé megszeppent lurkók a Mikulással.

Göllében hagyomány már, hogy Bodó Péter lovait hintó elé fogja és a mikulással együtt járják a település utcáit. De ezúttal nem egy, hanem egyszerre két mikulás is helyet foglalt a fogaton. Minden ház előtt megálltak, ahol gyermek lakik és csokoládéval, szaloncukorral kedveskedtek nekik. 

Délelőtt hintón, délután gyalog mikulásoztak a gölleiek. 

A falu központjában is megállt a mikulás fogata, itt világsztárokat meghazudtoló türelemmel állt modellt a kameráknak a télapó, akivel sorra készültek a szelfik. Az Együtt a Jövőnkért Egyesület képviselői traktorral kísérték. 

 

- Idén fényes, kivilágított traktorok is elkísérték az éneklő ifjakat, megajándékozva kicsiket, nagyokat egyaránt. December 4-én a mikulás így személyesen is meglátogatta  a göllei  gyermekeket. Délelőtt a templomban vehették át a csomagjaikat a csöppségek, délután pedig a már szintén hagyománynak örvendő lovas fogattal járta be a Mikulás a falut, a Bódó család és barátai kíséretében, mondta Kutyikné Bajzáth Tímea, az Egyesület elnöke. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!